les Rutes

Venda de Calçots

Inici ] Enllaços ] Llibre de Visites ] Mapa del Portal ] Col·laboració ] Política Legal ]          Contactar amb Alt Camp Informació    Páginas en castellano    English Pages

Posem al vostre abast la solució més pràctica i còmoda, en alumini i vidre templat, per a poder gaudir de la seva vivenda, terrassa i/o oficina. Per a més informació cliqueu AQUÍ.

Principal
Novetats
la Comarca
els Municipis
els Calçots
els Castells
els Atractius
els Restaurants
l'Allotjament
les Festes
Calaix de sastre

RESTAURANTS

RECOMANATS

Restaurant per a grans celebracions

a VALLS

Calçotades en un entorn Harley

a VALLS

Calçotades amb encant

a BELLAVISTA

Calçotades tot l'any

a FONTSCALDES

Les bones Calçotades

a PICAMOIXONS

Calçotades amb productes propis

a prop de VALLS

ALLOTJAMENTS

RECOMANATS

Comoditat i tranquil·litat en un entorn natural

Bosc de Valls

Un lloc per aprendre de la natura

a NULLES

Allotjament confortable i acollidor

a el MILÀ

ALTRES

RECOMANACIONS

Calçots i productes de l'Alt Camp

Calendari diari d'actes festius

GAUDIU-LES

Tractament natural de l'agua

A CASA SEVA

 

Primària
els Monuments
Santes Creus
els Tres Tombs
les Rutes

ITINERARIS  PER  L'ALT  CAMP

ALCOVER - FARENA | VALLS - SANTES CREUS | VALLS - MIRAMAR

(Clicant a damunt dels mapes o fotografies, els veurà a mida més gran)

Ruta 1:  ALCOVER - MONT-RAL - FARENA

MAPA RUTA 1.jpg (58440 bytes)Aquest itinerari ens permetrà conèixer indrets destacables i de gran bellesa, com les pedres velles i plenes d'història de la vila d'Alcover o el paratge de l'ermita del Remei, on es barreja l'espiritualitat de l'indret amb l'ombra dels arbres i la frescor de les fonts, i pujar fins a Mont-ral i Farena.

Remuntarem el curs alt del riu Glorieta fins a trobar les fonts. Durant el recorregut podrem observar els antics molins paperers i l'antiga central elèctrica, avui abandonada. També visitarem Mont-ral i la seva església romànica, des d'on es pot gaudir d'una extraordinària panoràmica; si ho desitgem, a més, podrem pernoctar al poble ja que compta amb un refugi de muntanya.

PAISATGE DE FARENAUn cop a Mont-ral, tenim dues opcions, continuar muntanya amunt pel serrat dels Avencs fins a la Foradada, situada al peu de les cingleres de la muntanya dels Motllats, o enfilar cap a Farena. Si tornem cap a Alcover seguirem, muntanya avall, cap al poblet del Bosquet i, tot seguit, cap a l'Aixàviga, on trobarem una bona font. Tot vorejant el barranc de la Font Fresca, retrobarem la baixada cap a les Fonts del Glorieta, el Remei i Alcover.

Si triem l'alternativa d'anar cap a Farena, sortirem de Mont-ral seguint els pals indicadors que ens portaran fins aquest poble, que compta amb un paisatge impressionant i dos restaurants on podrem refer-nos de l'esforç realitzat.

Una altra alternativa per a aquest circuit és arribar en cotxe fins a Mont-ral i després baixar fins a Alcover o bé, des de Mont-ral, fer l'excursió cap a Farena.inici pàgina

Ruta 2:  VALLS - SANTES CREUS

MAPA RUTA 2.jpg (99810 bytes)Aquest itinerari ens permetrà anar des de Valls fins a Santes Creus i, de tornada, passar per Aiguamúrcia, Vila-rodona, Bràfim i Alió.

És una ruta circular molt completa sense desnivells importants, gairebé plana.

Primer seguirem les marques de PR C-4 (groc i blanc) i després, fins a Santes Creus, el GR-172 (vermell i blanc). La tornada es realitza per un altre PRC-93 fins a Bràfim i pel camí de Bràfim a Alió.

SANTES CREUSLa ruta permet anar de Valls a Santes Creus pels antics camins de pas obligat fa anys i que actualment han quedat relegats per la carretera. Entre aquests camins es troba una part del que menava a Vilafranca.

La tornada es realitza seguint el curs del riu Gaià fins a Bràfim, on enfilarem altre cop fins al camp d'aviació de Valls, des d'on tornarem al punt de sortida.

La ruta es pot realitzar tant a peu com en bicicleta de muntanya, però per la seva llargària, 38 kms, es recomana fer-la en bicicleta.

La ruta la podeu trobar perfectament detallada al llibre De la muntanya al mar, de Josep Insa i Montava, editat per Edicions Cossetània.inici pàgina

Ruta 3:  VALLS - MIRAMAR

MAPA RUTA 3.JPG (49464 bytes)Aquest itinerari transcorre en la seva major part pel sender de petit recorregut anomenat PR-C5.

Aquest sender té el seu origen a la ciutat de Valls, des d'on enfilarem en direcció a Miramar. Passarem per l'interior de Masmolets, per Fontscaldes i per la Fassina i acabarem a dalt del poble de Miramar.

MIRAMAREs tracta d'un itinerari senzill i amb pocs desnivells, excepte l'últim tram abans d'arribar a Miramar.

L'itinerari està homologat pel Comitè de Senders de la FEEC i segueix la ruta més atractiva des del punt de vista turístic.

Font: L'ALT CAMP (Consell Comarcal de l'Alt Camp) Any: 2000

Conegueu les rutes per l'Alt Camp del Palau Robertinici pàgina

 

Una selecció dels millors productes de l'Alt Camp

Venda de Calçots i

tot per a la Calçotada

Inici ] Enllaços ] Llibre de Visites ] Mapa del Portal ] Col·laboració ] Política Legal ]

Contactar amb Alt Camp Informació

©1998-2014   Associació Sense Límits - Muralla Sant Antoni, 101 - 43800 VALLS (Alt Camp)

Castellano     English

Sense Límits & Internet: Directori Alt Camp - Assoc. Sense Límits - Masia Virtual - Dades Països Catalans

BIBLIOGRAFIA: Gran Enciclopèdia Catalana, Història de Catalunya, Gran Geografia Comarcal de Catalunya, Tarragona Poble a Poble, Salvat Català, Geografia Comarcal de Catalunya, Enciclopèdia Universal Catalana, Catalunya Poble a Poble..., també publicacions, tríptics, pàgines web, etc. d'entitats públiques... així com fonts documentals d'arxius públics i particulars.