Festa Calçotada

Venda de Calçots

Inici ] Enllaços ] Llibre de Visites ] Mapa del Portal ] Col·laboració ] Política Legal ]          Contactar amb Alt Camp Informació    Páginas en castellano    English Pages

Posem al vostre abast la solució més pràctica i còmoda, en alumini i vidre templat, per a poder gaudir de la seva vivenda, terrassa i/o oficina. Per a més informació cliqueu AQUÍ.

Principal
Novetats
la Comarca
els Municipis
els Calçots
els Castells
els Atractius
els Restaurants
l'Allotjament
les Festes
Calaix de sastre

RESTAURANTS

RECOMANATS

Restaurant per a grans celebracions

a VALLS

Calçotades en un entorn Harley

a VALLS

Calçotades amb encant

a BELLAVISTA

Calçotades tot l'any

a FONTSCALDES

Les bones Calçotades

a PICAMOIXONS

Calçotades amb productes propis

a prop de VALLS

ALLOTJAMENTS

RECOMANATS

Comoditat i tranquil·litat en un entorn natural

Bosc de Valls

Un lloc per aprendre de la natura

a NULLES

Allotjament confortable i acollidor

a el MILÀ

ALTRES

RECOMANACIONS

Calçots i productes de l'Alt Camp

Calendari diari d'actes festius

GAUDIU-LES

Tractament natural de l'agua

A CASA SEVA

 

Primària
"Calçot de Valls"
Salsa de Calçots
Festa Calçotada

la Gran Festa de la Calçotada

Data: darrer diumenge de gener

La jornada inclou concursos, cercaviles, demostracions de coure calçots i degustacions

Cada any, Valls inicia la temporada calçotaire amb la Gran Festa de la Calçotada. Durant els mesos que van de novembre a abril, els calçots portaran a la ciutat nombrosos visitants delerosos de tastar una tradició que ja no és tant sols un àpat, sinó que també és una festa.

I per donar el tret de sortida a la temporada, la ciutat organitza la Gran Festa de la Calçotada al carrer. Aquesta jornada festiva i promocional del calçot i la calçotada té lloc l'últim diumenge del mes de gener i ofereix un variat programa de concursos entorn del calçot, cercaviles pels carrers de la ciutat, demostracions de coure calçots, degustacions populars, etc.

Així, l'ajuntament de Valls, la Cambra de Comerç i Indústria, la Cooperativa Agrícola, el Gremi de Restauradors, la Unió de Botiguers i amb el suport de la Diputació de Tarragona, són els encarregats de què en aquesta diada es celebri una veritable festa gastronòmica popular a la "ciutat d'origen de la calçotada". La calçotada constitueix un dels menjars més típics i coneguts de Catalunya. Al voltant d'una taula calçotaire es viu un ambient de diàleg, d'amistat i de festa.

Si bé la calçotada té una vella i ancestral tradició, a Valls fa més de 100 anys que es fan calçotades, amb la Gran Festa de la Calçotada iniciada l'any 1982, i que se celebra cada any, s'ha aconseguit de conjugar els carrers i places del nucli històric amb la fumera blanca i l'olor dolceta de la cuita dels calçots, ja que es couen i es tasten a la plaça de l'Oli.inici pàgina

El programa de la Festa de la Calçotada s'encetà a dos quarts d'onze del matí, els carrers i les places de Valls són l'escenari d'una varietat d'actes: audició de sardanes, la gran cercavila de la calçotada amb la participació de grallers, bandes de música, gegants, nans, grups d'animació, carros i cavalleries, els elements i la indumentària per fer la calçotada.

Tot això confereix animació i ambient de festa a la ciutat. A la plaça de l'Oli, es fan les Demostracions de Coure Calçots; a la plaça del Blat, el Concurs de Cultivadors de Calçots i el Concurs de Salsa de la Calçotada, amb demostracions de com es fa la típica salsa.

A partir de la una del migdia, a les places de l'Oli i de la Zeta hi ha la Degustació Popular de la Calçotada per qui ho desitgi; també hi ha graelles preparades per a les persones que vulguin coure carn, llonganissa, botifarra... a la brasa. A la mateixa hora, a la plaça del Pati es fa el Concurs de Menjar Calçots, amb l'objectiu de conèixer la xifra màxima de degustació de calçots en un temps determinat.

També, de les 10 a les 15 hores, al començament del passeig de l'Estació, té lloc la Trobada de Vehicles Clàssics i Antics Festa de la Calçotada, per a tots els visitants que vulguin gaudir de cotxes i motos d'una altra època. Aquesta activitat està organitzada per l'Associació Sense Límits, amb la col·laboració del Club Abarth Catalunya.

La capital de l'Alt Camp obre els seus braços a totes les persones que es desplacin a Valls per viure una jornada típica, gastronòmica i popular d'exaltació de la calçotada, amb el regust que comporta una festa viscuda a la pròpia ciutat d'origen, pòrtic d'una plena temporada calçotaire que es perllonga fins a tot l'abril. A més, durant tot el dia es pot visitar tot el que té d'interès a Valls, a més de diverses exposicions.

Més informació i consultes: Telf. 977 60 09 09 i 977 60 05 21inici pàgina

 

Una selecció dels millors productes de l'Alt Camp

Venda de Calçots i

tot per a la Calçotada

Inici ] Enllaços ] Llibre de Visites ] Mapa del Portal ] Col·laboració ] Política Legal ]

Contactar amb Alt Camp Informació

©1998-2014   Associació Sense Límits - Muralla Sant Antoni, 101 - 43800 VALLS (Alt Camp)

Castellano     English

Sense Límits & Internet: Directori Alt Camp - Assoc. Sense Límits - Masia Virtual - Dades Països Catalans

BIBLIOGRAFIA: Gran Enciclopèdia Catalana, Història de Catalunya, Gran Geografia Comarcal de Catalunya, Tarragona Poble a Poble, Salvat Català, Geografia Comarcal de Catalunya, Enciclopèdia Universal Catalana, Catalunya Poble a Poble..., també publicacions, tríptics, pàgines web, etc. d'entitats públiques... així com fonts documentals d'arxius públics i particulars.